30 december 2007

Suzy siger: Nåja - julen

Ved I hvad - jeg havde en ret skøn jul?

Jo - først havde jeg fødselsdag og min Sukkermås gav mig sådan en. Ja, den sorte nano iPod med 8 giga. Siden har jeg ikke lavet andet end PERFEKTE danselister, melankoli-lister og energilister. Oh fryd!

Vi havde aftalt at vi ikke skulle give hinanden julegaver - for udgiften til et nyt fjernsyn blinker på horisonten - lyden er gået i den ene side på det gamle (arvet fra sviger-farmor).

Men så siger manden: "Måske skulle vi give hinanden bare en lille ting - så der er noget at pakke op juleaften?" Allerede der knækker filmen for mig. Der findes ikke noget der hedder "en lille ting" i mit gavevokabularium. Men jeg sværger, jeg gjorde mit bedste: travede hele Fields rundt 17 gange og kunne ikke, KUNNE IKKE finde nogen "lille ting". Så jeg købte den lys-terapilampe han for længe siden var kommet til at sige at han ønskede sig - og DAMMIT - emballagekassen var på størrelse med et lille køleskab, så ikke engang fysisk kunne jeg slippe af sted med at påstå at det var en "lille ting".

Juleaften oprandt, bilen var pakket til bristepunktet, manden sad i bilen og gassede op, klar til at køre mod Helsingør, da jeg råbte fra hovedtrappen: "Jeg skal lige hente en sidste ting" - hvorefter husbonden kun kunne se en KÆMPE pakke med bånd omkring komme gående på to korte ben. "SUZYYYYYY!" skreg han i afmagt. "Der VAR ingen lille ting, der VAR ingen lille ting" råbte jeg bedende som undskyldning (bag pakken). Hir-hir. Nå, men han blev rigtig glad for den, så det er jo godt nok. Så må det rådne fjernsyn vente, ikk?

Aftenen forløb riiiigtig hyggeligt, selvom min svigermor næsten fik røde plamager da hun sandede, at der måske var liiiige lidt for lidt and... en rædsel for en værtinde. Sviger-nevø 1.0 fik en mandel i sin jordbær-is (utroligt hvad man kan nutildags!) og JEG fik voksen-mandlen, såmænd. I min svigerfamilie er der ingen tradition for at gemme mandlen - man siger til så snart man har den, og triumferer over at have været heldig. Sådan er det slet ikke i min familie. Når man har fået mandlen gemmer man den så længe som overhovedet muligt!! Og når man så afslører at man har den, så triumferer man fordi man har fået de andre til at æde sig fuldstændig gasblå i hovedet i ris a la mande. HAHR HAHR. Gæt hvad jeg gjorde. Det faldt ikke i specielt god jord. "Nåh" sagde min svigermor med et liiidt stift smil "var det i anden omgang du fik den?" "Næh" svarede jeg sandfærdigt "det var Svoger der øste op til mig og jeg fik kun een gang". Der er sgu ingen der kan se på mig og min solide knoglestruktur om jeg har en kæmpe mandel liggende inde i kinden i en halv time.

Nåmen min mand var julemand for sviger-nevøerne. Julemanden var svært påvirket af min kavalergang i år, synes jeg.

Vi overnattede i Helsingør og 1. juledag sejlede vi over til Sverige og kørte nordpå mod Örkeljunga og Laholm, hvor mine forældre sad og gassede sig foran brændeovnen i deres sommerhus. Så gik det løs med sild og snaps og kold and og så travede vi en laaaang tur i de svenske skove. Øj, der er dejligt deroppe.

2. juledag kørte vi hjem mod Ama'r - det er lige ud hele vejen! fra et andet land! og Sukien kørte som en drøm! - for vi skulle begge arbejde 3. juledag. (Anekdote: Vi kører vel et par hundrede kilometer og på et tidspunkt har der været stille rigtig længe - vi sidder begge bare og summer for os selv. Så siger manden pludselig: "..... hold kæft hvor automatgear bare holder". Hold kæft hvor har han ret :D ) Om aftenen fik jeg så anden omgang af Roskildesygen. Jo det er rigtigt. Den havde jeg glæde af hele natten, så jeg kastede op sidste gang kl. 7 om morgenen og så gik jeg på arbejde kl. 11. FØJ for den lede, det var en hård 12-timers vagt. Men nu er det altså også slut med det pjat.

I dag har jeg bare været hjemme hele dagen. I joggingtøj. Foran min mac har jeg kreeret ufatteligt fuldendte danselister til nytårsaften. Og lavet en ringetone til min mobil med "dont worry, be happy". Og andre totalt vigtige sager. Ohhhh hvor var det dejligt at være hjemme igen. Jeg er lidt slatten ved tanken om at skulle overnatte ude IGEN i morgen aften - man er jo ikke 21 mere, og yderligere er jeg altså kvinden der får hjemve bare jeg skal over i Netto.

Men nytårsaften skal tilbringes sammen med de gamle tosser fra folkeskolen, plus diverse, lige som sidste år, og forrige år, (men jeg skal ikke være lige så stiv, vel). Vi bliver 14 voksne og 7 børn og vi vælter hele huset ude i Holbæk et sted. Lissom vi plejer. Og jeg kan slet, slet ikke svinge mig op til at være lige så stresset som sidste år. Jeg skal til eksamen i januar, men jeg har ikke, læs: SLET IKKE åbnet en bog siden midten af december. Mand, hvor er jeg bare zen. Zen....

Suzy Q
- mandelgaven var en flaske cava. Den bæller jeg i morgen.

3 kommentarer:

Sifka sagde ...

Selvfølgelig skal man da gemme mandlen, ellers er det jo ikke spændende:) God fornøjelsen med nytårsaften og rigtig godt nytår. Glæder mig til at læse videre til næste år.

Uden Relevans sagde ...

godt nytår junior!

Suzy Q sagde ...

Tak Sifka! Det er nemlig rigtigt, det med mandlen ;o) og i lige måde.

UR: Lige over, moffe!