17 juli 2006

Suzy siger: Et mirakel og et par mindre katastrofer

Lørdag sagde Sukkermåsen til mig: "Har du sovet godt i nat?"
-"Næh" sagde jeg - i overensstemmelse med sandheden. Man er meget vågen når det er så varmt, ikke?
-"Nåhhh... " sagde han "så skal du nok have en eftermiddagslur i dag, for du skal noget klokken halv-otte i aften".
Suzy standser mid-air og laver runde øjne: "Skal jeg dét?"
Sukkermåsen spiller mystisk og smiler selvtilfreds: "Jaaa."

Fast forward nogle timer. Suzy vakler ned i sovebryggerset (det er ikke bygget om endnu) og lægger hovedet på puden. Og naboen starter promte sin kompressor.
*DADADADADADADDADADADADADA!*

Nå, fuck det. Jeg iførte mig sort og hvid hør og begyndte at plage.
"Skal vi være ude?" "Skal vi være inde?" "Skal vi høre musik?" "Skal jeg stå op, så jeg skal have flade sko på, eller?" "Skal vi møde nogen?" "Skal vi være ude længe, så jeg skal ha en jakke med?" "Skal jeg.. " "Hva hva hva hva?"

Sukkermåsen skriger og kaster hænderne mod himlen i afmagt: "Så hold ooooop, kvinde! Vil du VIDE det?" -"Neeeeej, du må ikke sige noget!!!"

Okay, så.

Der kom en taxa og hentede os kl. 19, og jeg måtte ikke høre hvor vi skulle hen. Jeg sagde "Taaak, skat..." og tog hans hånd da vi kørte over Rådhuspladsen "det har allerede været helt fantastisk." Jeg sværger, jeg havde ikke været andre steder end i mit hus og på mit arbejde i over 14 dage.

Vi stod ud ved Nørrebro Bryghus - ihhh der havde jeg aldrig været!
"Jeg har en reservation på et bord til fire" sagde han til tjeneren. Ihhhhhhh :)

Så begyndte Spørge-Suzy igen: "Er det dine forældre der kommer?" *tappert smil* "Er det mine forældre der kommer?" *tappert smil* "Er det nogen af rock-vennerne?" "Er det nogen af uni-vennerne?" "Er det nogen jeg ikke har mødt endnu?" "Ahrr det er garanteret... "den- og-og-den-og-den.
Han var stille som graven og afslørede ingenting, men var svært tilfreds med sig selv og grinede indad hele tiden. Og jeg nåede lige at lave et mega-stunt på vej ud til toilettet: Hælen på min yndlings-stilet er slidt skæv, og jeg glemmer hele tiden at få den fixet. Så mit ene ben forsvandt lige under mig, og lignede et kort øjeblik een af de dér amerikanske baseball-spillere/pitchere der på et splitsekund både stritter vildt med arme og ben, og dernæst er helt slynget sammen om sig selv, til den ene side. Eller noget syg moderne dans der fortolker "allergiker angribes af bisværm". WOW! Rolig nu - tjekker alle lemmer - ingen skader, og jeg stod stadig op.

Så kom de! Det var min gamle Ven fra folkeskole-slænget og hans Kæreste - hende, der var så tvivlsomt flittig med sit fatale digital-kamera nytårsaften. Skidehyggeligt at de kom.

Jeg fik hindbær-øl. Jeg elsker hindbær! Nå, vi snakker og hygger og så siger Ven på et tidspunkt til Sukkermåsen: "Hvad tid spiller de?"
Suzy stopper mid-air og laver runde øjne og siger: "Spiller HVEM?"

Ven knalder panden i bordet og Sukkermåsen EEEEEJ'er højlydt. Vi skulle høre jazz! Der er jo jazzfestival, mand! Hindbær, øl og jazz - tre store stjerner på min personlige himmel.

Nå - det var lækkert mand. God mad, fint øl, godt selskab. Et mirakel af en aften.

Kl. 22 gik vi ned i kælderen og hørte "jazz". Ja, i citationstegn, for det var sådan noget improviseret noget.. og det kan nogen gange være godt nok, men det var det her desværre ikke. Tre konservatorie-drenge bimlede og bamlede løs, så jeg fik det, som jeg forestiller mig at Dan Turell må have haft det inden sin morgen-spliffer: Træt, forvirret og gråden nær af kedsomhed. Jeg vil sige at de improviserede over temaet: "Hvis jeg piller al min navle-fluff ud og hælder tynd vin på, tror du så jeg kan bygge et luftkastel af pap-maché?" Svaret er NEJ. Jeg er hård, det ved jeg godt, men jeg sad også i stegende hede med en ordentlig blærebetændelse - og jeg havde drukket øl. Ikke den optimale kombo.

Okay, så gik vi ud og fik en godnat-drink og snart gaaabte og gaaabte vi allesammen, og vi tog hjem. Her tjekkede jeg to obligatoriske net-steder:
Danskespil.dk - NEJ, jeg havde heller ikke vundet i Lotto denne lørdag. Dammit, jeg var sikker på at den var der! Denne gang!
Tour Manager: Bahhhh, i det øjeblik jeg køber en rytter får han bly i benene og når jeg sælger ham igen kører han omgående flere hundrede tusind spir hjem. Jeg er en taber.

Så til mureren: Han skulle give besked om hvorvidt han tog jobbet fredag, men det havde han ikke gjort. Så bare i tilfælde af at han kom mandag, så bankede vi pudset ned på sydsiden af huset i løbet af søndag dag. Jeg siger jer at huset ser skaldet ud. Nå, mandag morgen ringer jeg så til ham og får at vide, at han saaaaandelig ikke kan komme og opfylde mine meeeeget urealistiske ønsker. Bah, well never mind, jeg finder bare på noget andet. Jaaaamen han kan da komme på et senere tidspunkt... Glem det. Det er nu det skal laves. Ellers varer det længe, for jeg vil ikke have håndværkere rendende i min ferie - jeg skal jo være hjemme for filan. Så blir han sur, og påstår at JEG er sur. Og så BLIR jeg fandme sur.

Men ikke særlig længe, for jeg har kun een arbejdsdag tilbage. Den blir lang, for jeg skal op kl. 7 og skal arbejde til midnat i morgen, MEN - så skal jeg heller ikke arbejde igen førend d. 14. august.
Men alt i alt overstråler lørdag aften jo laaangt alle hverdagens små grus-korn i skoen.

Suzy Q
- med en Sukkermås der ligger meeedet højt i ugens meningsmålinger.

4 kommentarer:

Nelliken sagde ...

Dét kan jeg godt forstå han gør!

Sikke en dejlig overraskelse :)

Kan han lånes/lejes(ud)som godt eksempel ?

P.S. Og god ferie !

Maria Hønen sagde ...

Ja, ham har du godtnok været heldig med. Lidt ærgeligt med Jazz'en, men man kan vel ikke vinde hver gang.

Hav en forrygende ferie!

Suzy Q sagde ...

Nelliken: Altså, man kan sige.. manden hører dog trods alt efter. To dage forinden havde jeg siddet og sukket og været træt som bly og sagt: "Arj ved du hvad? Jeg har ikkke været andre steder end hér og på arbejdet i over to uger!" og dén havde han åbenbart registreret.
Så ja - lejes ud siger du... hmmm.. jeg er ikke afvisende overfor tanken.. ;)

Mariahønen: tak skal du have! :D

fivetosix sagde ...

Ja ham sukkermåsen lyder som et rigtigt kup. Husker også hvordan han havde støvsuger m.v. da du havde været på seminar - eller noget :-)
Ikke for at tage pippet fra dig, men det er nok lidt vanskeligere med en murer. Blev selv forladt af en i oktober måned, der lovede at vende tilbage og lige ordne nogle sålbænke indenfor tre uger. Har ikke set ham siden. Og de andre tre jeg har haft telefonisk kontakt med, som har lovet at kigge forbi, har jeg heller ikke set.
Til gengæld har ham den første efterladt en stor mørtelblander her på matriklen.
Så det ku' være Moffe (der også efterlyser murer), dig og undertegnede skulle starte vort eget sjak :-)
Nøøøøøøh det er nok for hårdt! Men hvis du skulle risikere at løbe ind i en pålidelig en fra branchen, så offentliggør venligst hans navn og tlf. på din blog.
Jeg tror der er mange der har brug for ham ;-)